A l’hivern les cols són boníssimes. Les hem d’aprofitar i cuinar receptes com aquesta, ben originals, per trencar la monotonia i gaudir de la bona cuina.
Ingredients
- 1 col
- 300 gr de carn picada
- 1 tassa d’arròs bullit
- 1 ou
- 30 gr. de mantega
- 1 ceba
- 1 pebrot
- 2 fulles de llorer
- 1 cullerada de tomata fregida
- 1 got de nata líquida
Elaboració
- Netegeu la col, la talleu per la meitat i la feu bullir durant uns 20 minuts en aigua i sal.
- Pel farcit, es barreja la carn picada, amb la ceba picada, l’arròs i l’ou. Salpebreu.
- De la col escorreguda, en separeu unes 12 fulles.
- Poseu tres fulles, una a sobre l’altra i hi col·loqueu una porció del farcit que heu preparat anteriorment.
- Enrotlleu les fulles i les lligueu amb un fil de cuina.
- Per la salsa, daureu ceba picada amb la mantega, hi afegiu el pebrot tallat a tires, les fulles de llorer, la tomata sofregida i salpebreu al gust.
- En una paella a part daureu els rotllets. Els col·loqueu en una safata al forn, sobre un llit de col o de col i ceba tallada fina. Ho deixeu coure uns 30 minuts a 200º.
- Abans de servir hi afegiu la salsa per sobre.