Una recepta deliciosa de carxofes farcides amb verdura ecològica dels nostres camps de l’Alt Empordà. Aprofitem la temporada de carxofes. Són boníssimes!
Ingredients
- 12 carxofes
- 250 gr. de bacon, cansalada o pernil ibèric
- 1 ceba gran
- 1 tomata
- 2 alls
- 1 llimona
- 25 gr. de mantega
- 2 cullerades de farina
- 1 got de llet
- sal – nou moscada
Elaboració
- Netejar les carxofes i posar-les a bullir en aigua en sal i mitja llimona.
- Saltejar el bacon o cansalada en una paella amb una mica d’oli.
- Tallar la ceba ben petita i sofregir-la en l’oli que ha quedat del bacon, fins que quedi daurada, afegir els alls trinxats i la tomaca i deixar coure uns minuts més.
- Fer la beixamel posant a fondre la mantega, afegint la farina remenant bé i anar tirant la llet tèbia fins a fer una salsa cremosa. (s’hi por afegir una mica de nou moscada ratllada o herbes de Provença, per donar més gust a la salsa).
- En una safata, posar les carxofes. Amb una cullereta de postre, enfonsar-ne una mica el centre per poder posar-hi el bacon dins.
- Cobrir-les amb la beixamel i gratinar .