Una recepta molt nutritiva per aquestes últimes setmanes d’hivern.
El mill (mijo en castellà) és un cereal antic, originari de la Índia, i ple de propietats nutricionals interessants. Segons els experts, dins del seu petit gra s’hi troben grans quantitats de proteïna i minerals (sobretot ferro i magnesi). Cal aprofitar-lo! El trobareu en alguns supermercats i a les botigues de productes naturals i dietètica.
Ingredients
- 1 carabassa cacauet
- 1 porro gran o 2 porros petits
- 1 ceba
- una mica de mantega
- 100gr de mill
- espècies: llorer, cúrcuma i gingebre en pols
- formatge ratllat (opcional)
Elaboració
- En una cassola fonda hi posem els porros i les cebes talladets amb una mica de mantega perquè es rossin.
- Hi afegim la carabassa tallada a daus petits i també la saltegem a foc mig.
- Quan estiguin totes les verdures estovades i rosses, les cobrim d’aigua (que l’aigua passi l’amplada d’un o dos dits de la verdura).
- Afegim a l’aigua el mill (prèviament rentat i colat), una mica de sal i les espècies (un pessic de gingebre -segons els gustos- i força llorer i cúrcuma).
- Deixem bullir uns 20 minuts i després ho triturem tot al minipimer.
- Opcional: afegir formatge ratllat en el moment de servir.
- Servir i menjar ben calent.