A la Rufa prioritzem la qualitat del producte i el seu bon estat. Des que collim un enciam dels nostres camps o comprem una poma a un altre productor, ens preocupem perquè cada peça conservi la frescor i arribi a casa vostra en perfectes condicions.
Però, què passa quan la cistella arriba al seu destí ?
Aquí teniu alguns consells perquè els productes mantinguin tota la seva frescor :
- Buidar la cistella el més aviat millor i guardar els aliments en un lloc fosc i fresc (la temperatura ideal és de 14ºC).
- Embolicar amb paper (de diari, per exemple) o una bossa les verdures de fulla verda (enciam, espinac i bleda), o netejar-les en el moment de rebre la cistella, passar-les per la « centrifugadora d’enciams », i guardar-les a la nevera dins un tupper o una bossa de plàstic.
- Conservar sempre les pastanagues cobertes de fang i embolicades en paper de diari o dins una bossa de paper. Així no es tornaran flonges i conservaran la seva textura cruixent característica.
- La fruita: millor deixar-la sempre fora de la nevera perquè conservi tot el seu gust i la seva olor. A més a més, d’aquesta manera, deixarem que madurin aquelles peces que han arribat una mica verdes i les podrem menjar al punt. En alguna setmana molt calorosa de ple estiu, haurem de posar-la a la nevera si veiem que se’ns fa malbé per excés de calor.
- Les carxofes: si les guardem en una bossa de paper evitarem que s’ennegreixin.
- Els bròquils, coliflors, brocolis i romanescus : molt millor si els deixem amb les fulles que els envolten, encara que ocupin una mica més d’espai, perquè les fulles són protectores de la flor i ajuden a mantenir-ne la frescor i la textura.
- Els raves: igual que les pastanagues, millor si els guardem enfangats i embolicats amb una bossa de paper o un paper de diari.
- Els tomàquets: intentar no ficar-los a la nevera perquè perden molt de gust. Sinó, el que podem fer és treure’ls de la nevera una estona abans de cuinar-los.
- Els plàtans: acceleren la maduració de la fruita que tenen aprop perquè emeten gas etilè.
- Retirar ràpidament qualsevol peça que es comenci a fer malbé.
Esperem que amb aquests trucs pugueu gaudir al màxim de la verdura i la fruita ecològica i fresquíssima de La Rufa !