Una senzilla manera de preparar la mongeta tendra amb un toc fresc i diferent.
Ingredients
- 750 gr. mongeta tendra
- 750 gr. de patata
- un polsim de sal
- 50 gr. d’alfàbrega fresca
- 1 dent d’all
- 1 grapat de pinyons (60 gr. aprox)
- 125 gr. de formatge parmesà
- 120 ml. d’oli d’oliva verge
- Pernil salat (opcional)
PREPARACIÓ:
Després de rentar i triar la mongeta tendra, les coem al vapor, uns 12 minuts, perquè quedin al dente. Si les coem massa perden moltes vitamines i minerals essencials.
Paral·lelament bullim amb pela les patates i un cop cuites les deixem refredar, les pelem i les tallem a trossos o rodanxes (al gust).
Preparem el pesto amb el morter o una picadora. Aixafem els pinyons, l’alfàbrega i l’all fins que ens quedi una pasta força homogènia.
Afegim lentament l’oli d’oliva i quan estigui ben incorporat i emulsionat, afegim el formatge i el polsim de sal (tasteu abans).
Servim la patata i la mongeta fredes o tèbies. Ho amanim bé amb el pesto i si volem podem arrodonir el plat posant uns flocs de pernil ibèric a sobre.
Bon profit!