Una magnífica recepta de les terres de Lleida. Fàcil de fer, boníssima, saludable i amb moltes utilitats (es pot deixar fet el dia abans, es pot menjar fred o calent, és fàcil de transportar (a la feina, d’excursió…)
Ingredients
- 1 kg d’espinacs aprox
- 200 gr de farina
- 1 sobre de llevat
- ou
- pinyons
- panses
- aigua
- oli
- sal
Elaboració
- Primer prepararem la massa barrejant la farina, el llevat, una punta de sal i l’aigua, que anirem afegint a poc a poc perquè quedi ben incorporada. Amassarem aquesta barreja uns 10 minuts.
- Partirem la massa en 6 porcions.
- Els espinacs, un cop nets i escorreguts, els “funyirem” (apretar-los amb les mans durant una bona estona fins que hagin deixat anar la majoria d’aigua). Els passarem per una paella amb un raig d’oli a foc suau uns minuts. No massa, perquè sinó queden molt forts de gust.
- Mentrestant, passarem el corró per les porcions de massa, fins que quedin unes làmines fines, d’uns 3-5 mm. de gruix.
- Posarem els espinacs, les panses i els pinyons a sobre de les làmines de massa. Tancarem el panadó i plegarem les vores, perquè quedi ben tancat. Es pot pintar amb ou o amb una mica d’oli.
- Un cop tinguem el forn ben calent (180-200º) courem els panadons uns 20 minuts aproximadament, fins que quedin daurats.
Bon profit!