Una crema suau, gustosa i molt saludable, fet amb nyàmera, una gran desconeguda.
INGREDIENTS
- 1,5 kg de nyàmera
- 0,5 kg de porro o ceba
- llet
- crema de llet (opcional)
- aigua
- sal
- Pipes pelades
- sèsam
- Oli d’oliva
PREPARACIÓ
Pelem les nyàmeres i les tallem a daus. Tallem el porro finet i el posem a la cassola. El daurem a foc molt suau amb un raig d’oli d’oliva.
Afegim les nyàmeres i cobrim amb llet o crema de llet, o amb les dues a parts iguals, segons el vostre gust. Deixem coure a foc suau durant uns 25-30 min. Si la voleu fer més lleugera, podeu posar brou vegetal en comptes de la llet.
A banda, torrem lleugerament les pipes i el sèsam amb un raig d’oli i un polsim de sal.
Un cop cuita la crema, la triturem. La servim i afegim als plats les pipes i el sèsam. També podeu afegir dauets de pernil o encenalls de formatge parmesà.
Bon profit!