Bledes gratinades

Una manera diferent de cuinar les bledes, fent-les atractives per grans i petits. Tot i que cuinades al vapor, amb un raig d’oli i sal són boníssimes, va bé afegir una mica de varietat a les nostres taules, amb els ingredients de temporada.

Ingredients

  • 1 manat de bleda
  • 1 ceba mitjana
  • 2 gots de llet
  • 2 cullerades de farina
  • 2 talls de pernil salat
  • 1 ou
  • oli, sal i nou moscada

Elaboració

  1. Després de netejar les bledes, es separa la penca (tija) de la part verda, que podrem fer servir per una crema de verdures, o en un saltejat de verdures d’hivern.
  2. Es couen les penques tallades a trossos, al vapor o bullides amb aigua i sal i es deixen refredar.
  3. S’arrebossen les penques amb farina i ou i es fregeixen. Les deixem en una plata de forn.
  4. A banda, sofregim la ceba tallada fina i fem una salsa beixamel amb farina, mantega, llet i nou moscada.
  5. Afegim el pernil tallat petit a la beixamel.
  6. Cobrim les bledes amb la salsa i ho gratinem al forn.

 

 

 

 

2 comentaris a “Bledes gratinades

    • És divertit buscar alternatives a la clàssica bleda bullida, no?
      Ens alegrem de que us agradi!