Amb la calor, una recepta fresca i còmode per als dies de vacances!
Ingredients
- 2 kg de patates
- 1/2 enciam
- 4 tomates d’amanida
- 2 cebes tendres
- cogombrets, olives, tonyina…
- 1 ou
- oli d’oliva
- llet
- sal
Elaboració
- Pelem i tallem les patates a daus. Les posem a bullir amb aigua i sal. Han de quedar ben toves. Un cop bullides escorrem l’aigua i hi afegim un raig de llet. Amb una forquilla aixafem bé les patates en uns safata, fins que no quedin grumolls. Estenem un drap de fil net i prèviament mullat sobre el marbre de la cuina. Repartim el puré de patata de manera uniforme sobre el drap. Ha de quedar un làmina d’1 cm. de gruix aproximadament.
- Mentre el puré es refreda una mica, preparem el farcit amb: enciam, tomata, cogombrets, ceba tendra, olives, tonyina,… (al gust de cadascú). Posem el farcit a la part inferior de la làmina de puré, deixant un bon tros a la part superior sense farcit. Amb compte enrosquem la làmina de puré, començant per la part inferior, amb l’ajuda del drap de fil. A mesura que anem enroscant, anem retirant el drap. Col·loquem el braç de gitano en una safata prou gran i el reservem a la nevera, perquè estigui ben fred a l’hora de servir.
- Fem un a maionesa amb l’ou, l’oli, la sal i unes gotes de suc de llimona. Decorem el braç de gitano amb la maionesa per sobre, enciam talladet fi al voltant, olives,..
- Servim a talls.
Bon profit!