Un plat alegre i fresc per a l’estiu.
Ingredients
- Oli
- 2 dents d’all
- 400g de cigrons
- Julivert, coriandre i cumí, i chili picats o en pols
- Sal i pebre
- 1 enciam
- 4 tomàquets
- 1 pebrot
Per la salsa tzatziki
- 200g de iogurt natural
- 1 cogombre ratllat
- 10 fulles de menta
Elaboració
- Saltejar l’all i la ceba picats en l’oli durant 3 o 4 minuts a foc lent.
- Passar pel minipimer l’all i la ceba cuits, els cigrons, les espècies i la farina.
- Afegir sal i una mica de suc dels cigrons.
- Fer boles de falafels amb les mans (amb aquestes quantitats en surten uns 15 o 16).
- Deixar refredar a la nevera durant uns 10 minuts.
- Després, els posem en una safata de forn, amb un rajolinet d’oli per sobre, i els deixem coure 20 minuts a 180ºC.
- Preparar l’amanida amb l’enciam, els tomàquets i el pebrot.
- Preparar la salsa tot barrejant el iogurt, el cogombre, la menta, la sal i el pebre.
- Servir en un plat dos o tres falafels, una mica d’amanida i una mica de salsa per sobre.
Bon profit!!