Abans que s’acabi la temporada de carbassó, aprofitem per donar idees noves per cuinar-los.
Ingredients
- 4 carbassons grans
- 2 cebes
- tomata sofregida de La Rufa (o feta a casa vostra)
- botifarra (opcional)
- formatge ratllat
- oli
- sal
Elaboració
- Després de rentar amb aigua freda els carbassons, els escaldem 2 minuts en aigua bullint. Els traiem del foc i els tallem per la meitat amb compte que no es trenquin. Buidem tota la polpa amb una cullera i la reservem.
- A banda, en una paella grossa sofregim la ceba, tallada fineta, hi afegim la botifarra esparracada (sense la pell) i deixem que es cogui a foc viu, amb compte de no cremar la ceba. Afegim el carbassó i ho deixem coure a foc suau uns minuts. Salem, tenint en compte que la botifarra ja és salada. Quan està tot força cuit, afegim la tomata sofregida, barregem bé i deixem coure 3 minutets.
- Omplim les pells del carbassó amb la barreja que hem sofregit, posem formatge ratllat a sobre i ho deixem gratinar uns minuts al forn.
- Podem fer aquest pla vegetarià si no li posem la botifarra. També podem combinar diferents verdures al sofregit, que li poden donar un gust totalment diferent (pebrot, albergínia, ceps,…).
Bon profit!