Una recepta vegetariana per llepar-nos els dits aquest estiu!
Ingredients
- 4 pebrots vermells
- 100 gr de mill (es pot substituir per arròs, bulgur o quinoa)
- 2 boles de mozzarella
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 1 carbassó
- 60 gr de pèsols congelats
- 1 ceba
- 1 dent d’all
- 250 ml de brou de verdures
- 120 ml de suc de tomàquet (sense fregir)
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
- espècies per condimentar: llorer, julivert, pebre vermell i cibulet
- sal i pebre
Elaboració
- Daureu el mill amb una mica d’oli d’oliva en una cassola durant 1 minut. Afegiu el brou de verdures i deixeu que bulli durant 20 minuts a foc lent o fins que s’hagi absorbit tot el líquid. Retireu del foc.
- Pre-escalfeu el forn a 180ºC. Peleu i piqueu la ceba i l’all.
- Peleu i talleu a daus la pastanaga, l’api i el carbassó.
- Talleu a daus la mozzarella.
- En una paella gran, saltegeu la ceba durant 1 o 2 minuts. Afegiu l’all, la pastanaga i l’api i saltegeu-ho durant 5 minuts més.
- Afegiu les espècies, el mill, el carbassó, els pèsols i el suc de tomàquet. Salpebreu i deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts tot remenant. Retireu del foc.
- Renteu els pebrots, talleu-los la capçada com un barret i buideu-los de llavors.
- Afegiu 2/3 de la mozzarella al farcit, barrejant-lo bé. Farciu els pebrots i recobriu-los de la resta de mozzarella.
- Col·loqueu els pebrots en una safata al forn (recoberta de paper de forn) i enforneu durant 20 minuts.
Bon profit!