El Nap el podem cuinar de diverses maneres: bullit, en crema, a la planxa, a la brasa… És un tubercle molt ric en vitamines i minerals. Aporta vitamina C i B9 entre d’altres. A més és baix en greixos i hidrats de carboni.
La Dolors ens ha explicat com el cuinen a casa seva, de tota la vida:
Ingredients
- 1,5 Kg de Nap
- aigua
- Oli d’oliva
- sal
- Herbes al gust
Elaboració
- Pelem els naps i els tallem a grills, una mica més gruixuts que si féssim patates fregides. Els coem al vapor o bullits amb poca aigua durant uns 10-15 minuts aproximadament, fins que estiguin tendres.
- Escalfem una paella amb un bon raig d’oli d’oliva i quan està calenta hi posem els naps. Daurem a foc viu. Els podem amanir amb una mica de farigola o orenga, al nostre gust.
Els podem servir com a primer plat o per acompanyar qualsevol tipus de carn o peix a la planxa.
Bon profit!