Un fantàstic i saníssim pastís per a qualsevol celebració!
Ingredients
- 450 gr de carrota/pastanaga
- 350 gr de sucre integral
- 250 oli d’oliva
- 60 gr. de panses
- 80 gr. d’anous trinxades
- 4 ous
- 2 culleradetes de llevat químic
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada de canyella
- 1 polsim de clau d’olor
- unes gotes d’essència de bergamota (d’ús alimentari)
Per la COBERTURA:
- 125 gr mantega
- 400 gr formatge fresc cremós (tipus filadelfia)
- 240 gr de sucre llustre
- unes gotes de suc de llimona
Elaboració
Mentre escalfem el forn a 180º, pelem i ratllem la carrota i la barregem amb les anous, les panses i la canyella. En un bol gran deixatem els ous i anem incorporant el sucre, l’oli, el llevat, el clau d’olor i l’essència de bergamota. Barregem tot el que tenim al bol de la carrota amb el bol dels ous. Anem barrejant amb calma i paciència fins que ens quedi una massa homogènia i suau.
Enfornem 30 o 35 minuts. Deixem refredar del tot per posar-hi la cobertura.
Per fer la cobertura barregem el formatge la mantega, el sucre llustre i les gotes de suc de llimona i escampem bé quan el pastís estigui fred del tot.
Bon profit!
no porta farina ???